Mies punaisessa paidassa venyttelee selkää tuolia vasten

Hartiat jumissa? Tee edes nämä (etä)työpäivän pelastavat liikkeet

Kevään etätyöskentelyn jälkeen monet ovat palanneet jo takaisin toimistoille, mutta useilla työpaikoilla etätöitä suositaan vielä ainakin kesän yli. Huono ergonomia keittiönpöydän ääressä tai sohvan nurkassa on omiaan saamaan kropan ja erityisesti hartiat jumiin, mutta lyhyt taukojumppa on hyvä ottaa tavaksi kodin lisäksi myös toimistolla. Personal trainer Saku Sairanen näyttää helpot liikkeet, joiden avulla saat liikettä kroppaan ja hartiat avautumaan.

Mies punaisessa paidassa tekee taukojumppaa, vartalon kierto istuen
Mies punaisessa paidassa taukojumppaa, vartalon kierto istuen

1. Vartalon kierto istuen

Aseta käsivarret ristiin noin hartioiden korkeudelle. Pidä hyvä ryhti ja kierrä vlävartaloa sivulle. Pidä venytystä hetken ajan ja toista molemmille puolille 5-10 kertaa.

Mies punaisessa paidassa taukojumppaa, kyljen taivutus
Mies punaisessa paidassa taukojumppaa, kyljen venytys

2. Kyljen venytys istuen

Istu hyvässä ryhdissä ja vie kättä pään yli vastakkaiselle sivulle. Pidä venytystä 20-30 sekuntia ja toista 2-3 kertaa molemmille puolille.

Mies punaisessa paidassa istuu koneen ääressä ja venyttelee
Mies punaisessa paidassa istuu koneen ääressä ja venyttelee

3. Hartioiden avaus istuen

a) Risti kädet ja pyöräytä kämmenpohjat itsestäsi poispäin. Istu selkä suorana ja työnnä käsiä pitkälle eteenpäin samalla vetäen hartioita taakse. Tee venytys 5-10 kertaa lyhyillä pidoilla.

b) Työnnä rintaa ulos samalla vetäen lapoja taaksepäin. Voit ottaa tukea tuolin jaloista. Tee venytys 5-10 kertaa lyhyillä pidoilla.

Mies punaisessa paidassa tekee eteentaivutus-liikkeen
Mies punaisessa paidassa taukojumppaa, taaksetaivutus seisten

4. Vartalon avaus seisten

Taivuta lantiosta alaspäin ja laske kädet kohti varpaita. Pidä venytystä hetki ja nouse hitaasti pystyyn. Kurota kädet mahdollisimman ylös ja taivuta yläkroppaa taaksepäin. Toista 5-10 kertaa.

Mies punaisessa paidassa venyttelee selkää tuolia vasten

5. Selän venytys tuolin avulla

Seiso tuolin takana ja ota kiinni selkänojasta. Pidä käsivarret lähes suorina ja taivuta lantiosta alaspäin. Työnnä rintaa ulos ja päätä kohti lattiaa käsien välissä. Pidä venytystä 10-20 sekuntia ja toista 2-3 kertaa.

Asiantuntija: Personal trainer Saku Sairanen

Kuvat: Success Story

Menu