Nainen hevosen selässä hyppäämässä esteen yli

Kaksi hevosta ja koiran omistava Minna:
TYÖPÄIVÄ NOLLAANTUU TALLEILLA

Vaikka ratsastus harrastuksena on tukku- ja maahantuontiyritys Norris Cosmetics Oy:n omistaja Minna Laakkosen mielestä todellinen aikarosvo, rakkaus eläimiin saa Minnan kiiruhtamaan Veikka-koiran kanssa työpäivän jälkeen talleille ratsastamaan kahdella hevosellaan.

Työpäivien vastapainoksi kaipaamme vapaa-ajalla jotakin aivan muuta tekemistä viemään ajatukset pois työasioista. Osa lähtee kuntosalille tai lenkkipolulle ja toiset rentoutuvat esimerkiksi käsitöiden parissa. Minna löysi oman juttunsa eläimistä ja erityisesti hevostalleilta.

Hevostallilla Australian koolie -koira seisoo kahdella jalalla etutassut hevosen turvalla
Ratsastaja hevosen selässä esteratsastuskilpailuissa

Minna aloitti ratsastuksen vasta kolmekymppisenä, joten aivan perinteinen heppatyttö hän ei ole. Ratsastusharrastuskaan ei alkanut aivan perinteisellä tavalla, sillä Minna pelasi ensin Hyvinkäällä pooloa ja siirtyi vasta myöhemmin yksilöratsastukseen.

”En ole koskaan harrastanut mitään liikuntalajeja. Olen aina tykännyt eläimistä, erityisesti hevosista, ja ratsastuksesta löysinkin itselleni kivan harrastuksen”, Minna kertoo. ”Jos voittaisin lotossa, niin alkaisin pelata uudestaan pooloa, sillä se on mielestäni aivan mahtava laji.”

Tällä hetkellä Minna käy ratsastamassa kuusi kertaa viikossa. Talleilla häntä odottavat omat hevoset, Contigran ja Colorit. ”Contigranilla ratsastaminen on kuin Lamborghinilla ajaisi, se on upea ratsu, joka pystyy hyppäämään isompiakin esteitä. Tamma Colorit puolestaan on kiltti, työteliäs luottoratsu”, Minna kuvailee hevosiaan. Kilpailut ovat myös oleellinen osa harrastusta. Hienoimmaksi saavutukseksi Minna nostaa Espanjassa kisaamisen talvella 2019.

Ratsastaja rapsuttaa maassa istuvaa Australian Koolie -koiraa

Terapeuttinen aikarosvo

Ratsastus on todella paljon aikaa vievä harrastus. Yöunet jäävät viikolla vähiin, sillä useimmiten Minna tulee kotiin talleilta vasta noin klo 23 aikoihin. Viikonloputkin tahtovat mennä talleilla.

”Aikarosvohan tämä harrastus on, mutta eläimet ovat niin kivoja, ja ratsastus on minulle mieluinen laji. Hektisten työpäivien jälkeen on ihanaa viettää aikaa itselleen rakkaiden juttujen merkeissä ilman, että pitää pakosta suorittaa jotain. Vaikka fyysisesti usein väsyttääkin, niin mieli pysyy ehdottomasti parempana. Olenkin sanonut, että tämä harrastus tulee halvemmaksi kuin elämänikäinen terapia. Talleilla en mieti työjuttuja, ja juuri tämä työpäivän nollaantuminen onkin varmasti se kaikkein tärkein syy, että jaksan lähteä lähes päivittäin talleille”, Minna kertoo.

australian koolie -koira makaa maassa nurmikolla

Tallikaverina Minnalla on nykyään myös Veikka, vuoden vanha Australian Koolie.

”Olin miettinyt varmaan 25 vuotta koiran hankkimista, joten jo oli aikakin. Ihastuin tähän viehkoon rotuun nähdessäni sellaisen ratsastuskilpailussa”.

Veikka kulkee Minnan mukana kaikkialle.

”Parasta Veikassa on se, että se on vaan olemassa. Olemme yhdessä töissä ja vapaa-aikana. Talleillekin Veikka on kotiutunut todella hyvin. Todellista laatuaikaa vietämme kuitenkin yhdessä sohvalla pitkän päivän jälkeen leväten.”

Kuvat: Minnan kotialbumista

Menu