Esittelyssä V 10 Plus: Akiko Yokota luottaa japanilaisiin kauneusperinteisiin

 

Japanilaiset naiset pitävät hyvää huolta itsestään ja ulkonäöstään. Monet luottavat perinteisiin menetelmiin ja raaka-aineisiin, ja niin tekee myös Akiko Yokota, V 10 Plus -ihonhoitotuotteiden kehittäjä. 

Akikon herätys perinteisten raaka-aineiden tehokkuuteen on peräisin hänen lapsuudestaan. Akiko ihmetteli, miksei hänen isoäitinsä heittänyt riisin huuhteluvettä pois:

– Hämmästelin, miksei isoäiti kaatanut sameanvalkoista vettä pois. Isoäiti selitti, että toisen maailmansodan aikana vedestä oli pulaa, joten pienikin tilkka käytettiin tehokkaasti hyödyksi. Riisin huuhteluvettä ei vielä katsottu likaantuneeksi, joten sillä saattoi jopa peseytyä. Kuuntelin isoäidin selityksen, mutten vielä siinä vaiheessa ajatellut asiaa sen kummemmin. Vähän myöhemmin aloin kuitenkin pohtia, voisiko vanhempien japanilaisten hyvä ja tasainen iho perustua riisiveden käyttöön, Akiko muistelee.

Akiko tutki asiaa, ja löysikin tukea ajatukselleen. Menetelmää kutsutaan Japanissa nimellä ”Yu-Su-Ru”.

– Yu-Su-Ru on vanha konsti pitää iho kirkkaana ja heleänä. Riisivedessä on paljon iholle ja hiuksille hyvää tekeviä mineraaleja ja vitamiineja. Yu-Su-Ru auttaa pitämään ihon kimmoisana, sen sävyn heleänä ja sen pinnan tasaisena. Riisivesi taitaakin olla Aasian parhaiten varjeltu salaisuus, Akiko nauraa.

– Minulle, kuten monelle japanilaiselle naiselle, tärkeintä on ihon huolellinen puhdistaminen, Akiko Yokota kertoo.

Akiko Yokota seisoo ulkona V10Plus puhdistustuote kädessään.

10 periaatteen konsepti

Akiko vastasi alussa kaikesta yrityksen ja brändin kehittämiseen liittyvästä, mutta nykyään hän keskittyy tuotekehitykseen ja tutkimukseen yhdessä kemistien kanssa.

– Riisivesi johdatti minut luonnollisten, jopa arkipäiväisten raaka-aineiden maailmaan. Halusin luoda luonnollisiin aktiivisiin ainesosiin perustuvan tuoteperheen. Halusin myös tuoda brändiin jotain erilaista, joten kehitin 10 ihonhoidon periaatteen konseptimme. Nämä kymmenen periaatetta nojaavat siihen, että ihonhoitotuotteet ovat turvallisia käyttää ja että ne ovat tehokkaita ja räätälöitävissä vaihteleviin ihonhoidollisiin tarpeisiin, Akiko kertoo.

Ensimmäisenä tuli myyntiin Water Based Peeling -kuorintageeli, Akikon lapsuusmuistosta ammentaen. Tuote sisältää japanilaiselle tuttuja raaka-aineita, eli riisinkuori- ja merileväuutetta. Uutteet tekevät hyvää kaikille ihotyypeille.

– Ihmiset unohtavat usein kuoria ihoaan, ja siksi halusin kehittää kuorintavoiteen. Pelkkä ihon puhdistaminen puhdistustuotteella ei nimittäin riitä poistamaan kuollutta ihosolukkoa. Ja jos sitä ei poisteta, ihonhoitotuotteiden tehoaineet eivät pääse kunnolla imeytymään ihoon, Akiko selittää.

V 10 Plus -seerumeista voi sekoittaa kolmen seerumin hoitococktailin.

V10Plus-seerumeita värikkäissä pulloissa.

Vesipohjaista ihonhoitoa

Akiko painottaa veden merkitystä kauneudenhoidossa, niin sisäisesti kuin ulkoisesti nautittuna. Suomalaisille hän suosittelee ihon kosteuttamista ja sen suojaamista auringolta.

– Suomen ilmastossa hyvä kosteutusvoide on pakollinen. Kylmyys ja pimeys saavat teidät joskus ajattelemaan, ettei auringolta tarvitse suojautua kotimaassa, mutta päivittäinen suojautuminen vahingollisilta auringonsäteiltä on tärkeää Suomessakin, Akiko muistuttaa.

V 10 Plus lyhyesti

Brändin nimen V tarkoittaa englanniksi “variety”, numero 10 symboloi brändin 10 konseptia, jonka mukaan Japanissa valmistetut tuotteet ovat mm. vesipohjaisia, väriaineettomia, hajusteettomia ja mineraaliöljyttömiä. Plus viittaa siihen, että tuotteet, etenkin seerumit, voivat tuoda pientä ekstraa ihonhoitoon.

Tuotteet sopivat kaikenikäisille naisille ja miehille. Tyypillinen asiakas on kuitenkin tällä hetkellä yli 25-vuotias nainen.

Akikon oma rutiini

“Minulle, kuten monelle japanilaiselle naiselle, tärkeintä on ihon huolellinen puhdistaminen, ensin puhdistustuotteella ja sitten säännöllisesti myös ihoa kuorimalla. Puhdas iho ottaa seerumeiden tehon paremmin vastaan. Yksi omista ja myös tyttäreni suosikkituotteista onkin Water Based Peeling -kuorintageeli.

Aamulla puhdistan ihon Ceramide Cleansing Gel -puhdistustuotteella. Sen jälkeen levitän iholle tipat Biocell, Kollageeni ja Hyaluronihappo Seerumeita. Lopuksi levitän vielä Day Milk Gel –kasvovoidetta, jossa on hyvä aurinkosuoja.

Illalla teen iholle kaksoispuhdistuksen, ensin Soothing Cleansing Milk -puhdistusmaidolla ja sitten Ceramide Cleansing Gel -puhdistustuotteella. Sitten käytän Biocell, Kollageeni ja Hyaluronihappo Seerumeita, ja viimeistelen ihon lepokuntoon Night Gel -voiteella.”

Kuvat: V 10 Plus, Success Story

Menu